Support

Vi tilbyr support på norsk. Send en epost til berserkeriptv@protonmail.com, og vi svarer innen kort tid. Vi hjelper med installasjon, menyvalg og TV innstillinger.

Ta alltid vår gratis test for å se om din forbindelse er bra nok for internett TV. Dette bestemmes av stabilitet mer enn hastighet.

Vi har svar på de fleste spørsmål. Under har vi samlet informasjon om hvordan du løser vanlige problemer som kan oppstå.

 

Mine kanaler fryser, hva skal jeg gjøre?

Dette skyldes at nettverket fragmenterer trafikken mellom serveren og enheten. Det kan være for lav hastighet på internett eller en router som ikke fungerer optimalt.

Anbefalt internettforbindelse er minimum 20mb, mer er bedre og fiber er best. Hvis du får mindre enn 20 mbit på en speedtest, er det på tide å bytte nettleverandør.

Det er stor forskjell på kvaliteten på forbindelsen til de forskjellige nettleverandørene. Noen bredbåndsleverandører har overbelastet nett, spesielt på kvelden og i helgene. Hvis det er tilfelle vil du få dårlige bilder i disse tidene. Derfor lønner det seg å teste løsningen på kvelden og i helg.

Hvis du bruker en VPN, bør du slå den av. Ellers må du optimalisere ruteren slik at trafikken blir transportert uten hindring. For å fikse dette må du optimalisere innstillingene i ruteren. Ta kontakt med internettleverandøren og be de optimalisere routeren for IPTV. De bør se på blant annet følgende innstillingene i ruteren:

– Slå av brannmur i ruteren
– Slå av Multicast i ruteren
– Slå av NAT i ruteren (Gjør dette sist, hvis ingenting annet fungerer)

KODI
Jeg har gjort akkurat som instruksjonene sier, men fortsatt vises ikke TV-fanen på hovedsiden i Kodi?

Dette skjer vanligvis på grunn av en feil i PVR IPTV SIMPLE CLIENT. Trekk ut strømmen på boksen eller PC og start på nytt. Hvis ikke det hjelper, prøv å «disable» simple client for så å «enable» etterpå. Dette løser de fleste problemer. En reinstallasjon av Kodi er siste utvei.

EPG er plassert før / etter 1 time. Hva skal jeg gjøre for å rette opp dette?
Du kan gå til Mine Addons i Systeminnstillinger og søke etter PVR IPTV SIMPLE CLIENT, gå til Konfigurer og i kategorien EPG, du endrer innstillingen EPG TIME SHIFT med +1 eller -1 timer avhengig av problemet.

SmartTV
Jeg har betalt for et abonnement, men det dukker en melding opp på TV-skjermen: «Your 7-day trial is over.» Hva skal jeg gjøre?
Dette er ikke et problem egentlig, og har ikke med oss å gjøre. SmartIPTV er en app utviklet, solgt og vedlikeholdt av SIPTV. Programmet er gratis å bruke i 7 dager. Deretter må det kjøpes for en engangsavgift på € 5:49. Du kan enten gjøre det direkte på TV-skjermen med et kredittkort eller via deres nettside siptv.eu/activation.

Vær oppmerksom på at etter at betalingen er gjort, må kanallisten legges inn på nytt. For å gjøre dette, følg instruksjonene for SmartTV.

Mine kanaler har forsvunnet fra listen min, hva skal jeg gjøre?
Noen oppdateringer av SmartIPTV-appen vil nullstille listen din. Du kan deretter skrive inn kanallisten din ved å følge SmartTV-instruksjonene.

Jeg går inn i listen siptv.eu, men får feil 405.
Gjør dette fra en annen datamaskin eller nettleser.

Jeg har gjort akkurat som instruksjonene sier, men det står CHECK PLAYLIST URL eller URL ERROR
Begynn med å sjekke at du ikke har lagt til et mellomrom når du limer inn abonnementslinken din til siptv.eu. Det bør ikke være plass i det hele tatt, enten i begynnelsen eller slutten av lenken. Dette er den vanligste feilen. Hvis du har gjort dette, og det fortsatt ikke fungerer, ta en titt på ruteroptimering-delen, på denne siden. Hvis dette ikke virker, er det din TV som er problemet. Deretter klikker du bare på abonnementslinken din på datamaskinen din, eller lim den inn i en nettleser. Da vil datamaskinen laste ned en fil. Du går til siptv.eu/mylist og gjøre en reset på din Mac, og denne gangen velger Last opp din lokale IPTV spillelisten (5 MB filstørrelse) der du skriver inn MAC, laste opp filen du nettopp lastet ned, velger Various liste og kryss i Keep Online.

Husk at dette var løsningen på problemet ditt, vil du aldri være i stand til å få kanalen oppdateringer og endringer som vi gjør, men du må laste ned filen og sette dette på igjen når du ønsker å oppdatere kanallisten.

MAG
Når jeg starter opp boksen, vises en svart skjerm, som sier «Laster portal mislyktes» eller «Portal loading error». Hva skal jeg gjøre?
Dette skyldes at boksen din ikke har internett-tilkobling, selv om du kanskje tror at den har det. For å fikse dette, følg disse trinnene: Trekk ut strømmen fra både ruteren og boksen. Sjekk at alle kabler står skikkelig i. Vent 15 minutter. Koble strømmen til ruteren. Vent 5 minutter. Koble MAG-boksen strømmen. Nå skal det fungere. Hvis det fortsatt ikke fungerer, må du sjekke nettverket / Internett-tilkoblingen. Det beste er å ringe nettleverandøren og beskrive problemet.

Min boks slår seg av eller kan ikke slås på noen ganger når den er slått av, hvordan løser jeg dette?
Gå til Innstillinger -> Video og endre HDMI EVENT REACTION til Ignorer / Deaktivert. Deretter går du ned, trykker på OK, og starter enheten på nytt slik at den var fast.